Kvinder

I lørdags sad jeg om et bord sammen med 13 kvinder. Sommetider sad jeg bare helt stille og kiggede og lyttede. Det er nogle meget smukke og kloge kvinder, og jeg ser dem alt for sjældent samlet. Men det var der nogen, der havde rådet bod på for mig. Det var nemlig min polterabend. Der startede med, at jeg blev hentet, og så gik vi ned ad Istedgade, og så stod de der i det ene butiksvindue efter det andet.

Det er meget, meget rørende at sidde i en kreds af kvinder fra alle dele af ens historie, og ja, det bliver nok særligt nostalgisk, når man er 41. Søster, kusiner, folkeskole, gymnasiet, tre universitetshold, og jeg har virkelig forsøgt at sætte alle mulige ord sammen om min taknemmelighed for den dag og aften og nat med vin og sjove indslag og badning og lys og græs og vimpler og kulørte lamper og mad, der var så sommersmukt, at det var en drøm. Men jeg kan ikke andet end at være lidt stille indvendigt. Der var så meget levet liv, der. Så mange stærke kvinder med vilde historier, så meget klogskab og skønhed samlet på et sted.

Jeg er ordløs og ved ikke, hvad jeg skal skrive, men jeg kan ikke skrive andet, før jeg har skrevet netop det.

Jeg ved bare, at jeg glæder mig endnu mere til brylluppet nu, og at jeg snart, snart må samle lige de kvinder igen.

Tak. I livskronologisk rækkefølge. Sara, Stine, Sally, Nanna, Dorthe, Louise, Charlotte, Stine, Signe, Signe, Mette, Julie, Ane.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s