14 8 41

14
I går var jeg 14 på Nørrebro. Hendes forældre var der, de går snart, hviskede hun til os, og den anden sagde ‘godt’ lidt for højt, for vi havde ting, der skulle hviskes om i køkkenet, mens barnet faldt til ro i stuen. Hvidvin og regnvejr og smug-cigaretter ud af vinduet, og de to, der har været mine siden 1992. Vi følte os 14-årige lige der med vores åbne munde og opspærrede øjne ved synet af det voksenliv,  vi bredte ud på bordet mellem vinglas og kirsebær. Som et uoverskueligt kort.

8
I dag bliver min datter 8. Hun har smukke, mørkebrune øjne og er i verden på en lidt krøllet måde. Meget bestemt og fuld af selvsikkerhed og ængstelig og foldet helt ind i sig selv som en papirkugle, der ikke rammer verden helt klart altid. Jeg gav hende en halskæde med et hjerte i, og måske er det fordi, hun ikke er et lille barn mere, men det er begyndt at betyde noget helt særligt, at hun er min datter. Min datter, som jeg sådan håber ikke kommer til at afsky mig alt for meget. Selvom det var faren, der skulle gå med hende op i klassen i dag med de is, hun skulle dele ud. Fordi, jeg taler for meget (pony). De er begge papirkugler. Jonathan og jeg er store blanke, flade stykker papir, der klasker os selv op på alverdens vinduer.

41
Jeg er 41 og stadig blank på, hvad fanden det egentlig er meningen, jeg skal her. I livet. Men det gør ikke noget. Det hele falder i hak, når man har de to fra 1992, og når man sender det der helt særlige blik til ham, der står og steger bacon til fødselsdagsmorgenmaden, og man mærker tyngden af, hvad kan man kalde det. Det hedder vel kærlighed. Jeg er 41, og klichéerne bliver mere og mere virkelige, i takt med, at jeg tolererer mindre og mindre bullshit. Jeg ender med at blive en lalleglad dame, der sender fuckfingre til hele verden.

Reklamer

En tanke omkring “14 8 41

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s