Børnelokkere

Det startede for flere måneder siden. At hun begyndte at tale om børnelokkere. Jeg grinede, når hun sagde, at hun og veninderne havde set fem børnelokkere på gåturen fra skole til frit. Hvordan ser de ud? De er fattige, gamle, drikker øl og graver underlige huller i jorden, som børnene kan falde ned i.

Jeg grinede anstrengt, da hun begyndte at udpege dem højlydt. Faaaaaar? Ham der var HELT sikkert børnelokker, sagde hun og pegede på en farmandstype med cykelhjelm på INDE i kiosken, hvor han købte EN øl.

Jeg grinede ikke længere, da hun spurgte mig, om jeg havde et godt liv, for det havde hun ikke, fordi hun drømte om børnelokkere hver eneste nat. Der er noget galt med mig mor, sagde hun, længe efter, grinet havde lagt sig.

Så prøvede jeg at tegne for hende på et stykke papir, hvor mange mennesker, der er i verden, og hvor få af dem, der er børnelokkere. Sige at jeg aldrig i mit liv har mødt en. At man sommetider skal lade sin fornuft æde fantasien. Vi mediterede, så hun kunne lære at skubbe tanker væk. Men hendes liv var stadig dårligt, og de var der stadig, børnelokkerne. I går tegnede vi på et stykke papir. Hvor meget hun var bange for dem på en skala fra 1-10. Hun satte kryds ved 5. Så talte vi og talte og talte og talte. Vi aftalte, at hvis hun nogensinde møder en børnelokker, der spørger om hun vil have slik eller se deres hundehvalp, så skal hun råbe NEJ, løbe væk og finde den nærmeste voksen, der kan ringe til mig, for mit nummer står i hendes jakke. Vi har besluttet, hun kan karate om natten. Så satte hun kryds ved nul. Men hun tog sedlen med i seng.

Der er jo ikke noget mærkeligt i at være bange for børnelokkere. Det er jeg sådan set også selv, hvis jeg mærker ordentligt efter. Det mærkelige er, at da jeg borede i hendes skræk, fandt jeg roden: En pædagog. Der har fortalt hele klassen om nogen, hun kender der så en ægte børnelokker, og da de talte om Distortion fortalte en pige i klassen, at hun havde fået penge af en fremmed. Pædagogen svarede: Det kunne jo have været en børnelokker.

Tak for det, får man lyst til at sige, når man kigger på barnets skala-seddel, der ligger helt krøllet på hovedpuden. Jeg tror 0 på, at jeg bliver snuppet af en børnelokker. Krampagtigt. Nul.

børnelokkere

Reklamer

2 tanker omkring “Børnelokkere

 1. Da Max gik i 0. havde de brandøvelse. Så kom der en brandmand som ville fortælle hele skolen hvad man skulle gøre hvis der blev skoleskyderi. Man skulle blandt andet gemme sig for mændene med pistolerne, ellers blev man måske skudt.
  Max brændte helt sammen og ville ikke i skole i en lang periode, for som han sagde: Der er INGEN gode gemmesteder på min skole, og jeg kan ikke nå at grave et hul i sandkassen jeg kan gemme mig i.

  Øv.

  Like

  • Fy for den en angst at rende rundt med. Ad. Og hvor upædagogisk! Pas nu på de små skrøbelige hjerner!

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s