Drengen

Sidste gang jeg skrev om min søn på en blog, var han 9 og gik kun i joggingtøj. Håret lidt for langt, huden lidt for skorpet, benene altid i gang med parkour eller fodbold. Nu er drengen 12, og jeg går faktisk og venter lidt nervøst på, at hans stemme bliver blafrende, før den bliver dyb, og åh. Han får dun på overlæben. Jeg ved ikke, hvordan jeg kommer til at håndtere det.

Jeg ved bare, at da han var fire, glædede jeg mig, til jeg skulle på arbejde mandag morgen og få fred. Nu stirrer jeg på ham for at lime barnet til mig, når han er her. Han vil hellere hænge ud med vennerne på Vesterbro Ungdomsgård.
Han går i hullede bukser og dyre hættetrøjer, og håret er hverken fedtet eller langt, men lige som det skal være, i hvert fald når han har ført hånden gennem det.
I går grillede han med venner på Otto Krabbes plads. Pølser og hvidløgsflutes.

!

Jeg var fyldt helt op af stolthed og minder om mine egne børnesommeraftener. Plus lige lidt angst for, at han flytter hjemmefra snart, indtil jeg spurgte ham, hvordan pølserne blev:

“De blev helt perfekte, indeni. Uden på var de totalt sorte.”

Pfew. Totalt sorte.

I dag var han på Fisketorvet og shoppe alene for første gang, og han har fået tøjpenge. Fordi jeg får kvalme af at tale om tøj og den rigtige hættetrøje til 600 dabbas. Nu har vi minimeret diskussioner, men ikke forfængelighed, og jeg ved ikke. Måske er det min egen opvækst i fattigfirserne. Der er noget, der gnaver i mig, når han går så meget op i sit udseende.

Efter Fisketorvet gik han modeshow i shorts og bukser, mens nøglerne dinglede i karabinhagen, og bæltetasken sad perfekt. Lavede håndtegn og bøjede i knæene, mens han lige strøg hånden gennem håret.

Faren og jeg sendte hinanden himmelvendte øjne. Forfængelig! Men så:

Maria: ” Hvor mange penge havde du så tilbage?”

Jonathan: “11 kroner. Men dem gav jeg til en hjemløs.”

Så er blikket limet til ham igen. Jeg ved godt, det ville skade hans chancer på kødmarkedet, men jeg håber, han bliver boende hjemme, til han er 37.

 

 

2 tanker omkring “Drengen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s